Mistä apua

Mistä apua

Jos kiusaaminen koskettaa sinua tai läheistäsi, apua on aina tarjolla. Kokosimme alle liudan linkkejä, joista voisi olla hyötyä avun saamisessa.

Ajankohtaiset eri toimijoiden chattien aikataulut:

www.netari.fi/avoimet-chatit/

Someturva

Someturva on kaikille maksuton palvelu, jossa voit kysyä neuvoa ja saat oikeudellista apua somessa tai muualla verkossa kohdattuihin ongelmiin. Voit kysyä neuvoa esimerkiksi kokemastasi kiusaamisesta, häirinnästä tai uhkailusta, joihin teemme sinulle ratkaisuehdotuksen. Voit toimia palvelussa nimettömästi – niin että sinua ei tunnisteta. someturva.fi

MLL – Lasten ja nuorten tukipuhelin

Lasten ja nuorten puhelimessa voi kysyä tai keskustella luottamuksellisesti mistä tahansa itseä mietityttävästä asiasta. Puhelimen aikuiset päivystäjät ovat vaitiolovelvollisia. Lasten ja nuorten puhelimen puheluja ei nauhoiteta.
puh. 116 11
Ma–pe klo 14–20
La–su klo 17–20
Puhelu on ilmainen!

MLL – Lasten ja nuorten tukichat

Lapset ja nuoret voivat ottaa yhteyttä MLL:n aikuiseen päivystäjään myös chatin kautta.
SU, MA, TI, KE klo 17–20
www.mll.fi/nuortennetti

Nuorten Palvelu ry – Etsivän nettityön tukichat

Etsivä Nettityö ONLINE on nuorille suunnattu palvelu, jonne kuka tahansa nuori voi tulla juttelemaan nimettömänä mieltä painavista asioista. Päivystäjämme ovat nuorisotyön ammattilaisia, joiden kanssa voit pohtia asioita luottamuksellisesti. On mielessä pyörivä asia pieni tai suuri, olet tervetullut. Palvelu on suunnattu kaikille alle 29-vuotiaille. Meidät tavoittaa ihan tavallisilla, varmasti sinunkin käytössäsi olevilla some-välineillä.
SU, MA, TI klo 20–23.30
www.etsivanettityo.fi
050 4774 154 (whatsapp)

Pelastakaa Lapset ry

Nettinuorisotalo Netari
Netari on oma nuorisotalosi verkossa. Olemme auki sunnuntaista torstaihin. Netarissa voit hengailla rennosti kavereiden kanssa tai jutella mieltäsi askarruttavasta asiasta luotettavan aikuisen kanssa. Habbo, Twitch ja Momio, chat
www.netari.fi
Help.some appi

Rikosuhripäivystys RIKU

RIKUchat
Oletko joutunut rikoksen tai rikosyrityksen kohteeksi tai oletko joutunut rikoksen todistajaksi? Rikosuhripäivystyksen (RIKU) tehtävä on parantaa rikoksen uhrin, hänen läheisensä ja rikosasian todistajan asemaa vaikuttamalla ja tuottamalla tukipalveluita.
Ma–pe klo 9–15
Ma klo 17–19
www.riku.fi

Sekasin chat

Jokainen on joskus sekasin. Tule juttelemaan.
Ma–pe klo 9–24
La–su klo 15–24
sekasin247.fi
Tule juttelemaan samalla kun jonotat Sekasin-chattiin: discord.gg/sekasin

Tukinet

Tukinetistä löydät palveluita, joiden tarkoituksena on ihmisen auttaminen, tuen tarjoaminen sitä tarvitseville ja kokemusten jakaminen. Tukinetin teemojen kautta voit tutustua sinua koskettaviin aiheisiin, osallistua kahdenkeskiseen chattiin, ottaa osaa ryhmäkeskusteluihin tai saada henkilökohtaisen tukihenkilön.
beta.tukinet.net

Ohjeet

Kerro omin sanoin omakohtainen kokemuksesi kiusaamiseen liittyen. Voit olla kiusattu, kiusaaja, kiusatun äiti/isä, kiusaajan äiti/isä, kiusatun kaveri, kiusaajan kaveri jne. Voit myös kertoa, millä tavoin sinun mielestäsi kiusaamista voisi vähentää.

Muista korrekti kielenkäyttö.

Älä mainitse ketään nimeltä.

Pidätämme oikeuden moderoida tekstejä ja olla julkaisematta sopimattomia sisältöjä.

Sivustomme käyttää evästeitä parhaan käyttökokemuksen takaamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. OK / Lue lisää.