Tee lupaus

#STOPkiusaamiselle – yhdessä kiusaamista vastaan

Joidenkin asioiden suhteen on hyvä olla nollatoleranssi. Kiusaaminen on yksi niistä. Sen lisäksi, että ei sorru itse kiusaamaan, on hyvä myös puuttua asiaan, jos näkee jotakuta kiusattavan.

Kampanjan kautta olemme saaneet yli 1 000 koskettavaa tarinaa kiusaamisesta, kiusattuna olemisesta ja kiusaamisesta selviämisestä. Voit kertoa myös oman kokemuksesi.
Lue ja kirjoita tarinoita täällä >>

Tee lupaus

Citycon on jo pitkään tehnyt yhteistyötä nuorison ja nuorison kanssa tekemisissä olevien toimijoiden kuten vartijoiden kanssa. Kauppakeskuksissamme on yhteensä yli 3 000 STOP kiusaamiselle -lupauksen tehnyttä. Liity joukkoon ja anna oma lupauksesi täällä >>

LUE LISÄÄ CITYCONIN TOIMINNASTA NUORTEN KANSSA

Voit jakaa tarinasi nimettömänä, oletpa sitten kiusattu tai kiusaaja. Luethan ensin ohjeet. Somessa voit haastaa kaverisi mukaan kiusaamista vastaan ja julkaista oman kiusaamisen vastaisen kannanottosi käyttämällä #STOPkiusaamiselle. Tehdään yhdessä stoppi typeryydelle!

Kaipaatko apua?

3000/3000

TARINAT

68

symppaa

2 vuotta sitten

Mä tiedän miltä tuntuu olla kiusaajien puolella ja mä tiedän myös miltä tuntuu olla se, joka on tullut kiusatuksi. Kumpikaan ei tunnu kivalta, enkä toivo sitä kenellekkään. Lopetetaan toisemme kiusaaminen, aletaan arvostamaan toisiamme yhä enemmän ja välittämään.

Sonja Aiello

45

symppaa

2 vuotta sitten

Halusin joskus olla hajuton, mauton ja väritön, etten ainakaan pahottais kenenkään muun mieltä tai joutuis kenenkään silmätikuks. Breaking news: Hommahan on kuitenkin niin et miten tahansa perin täällä olitkin nii lähes kaikki meistä on/on ollu kiusattuja JA kiusaajia. Oon ite nähny myös molemmat puolet ja siks haluun omilla valinnoilla vaikuttaa siihen ettei kukaan joutus kokemaan sitä, ainakaan omien tekemisten ja sanomisten takia!

Karoliina Tuominen

109

symppaa

2 vuotta sitten

Mulle naureskeltiin, kun olin uimatunneilla ainoa pojista, joka ei uskaltanut mennä syvään altaaseen tai tehdä uimahyppyjä

ZoneVD

108

symppaa

2 vuotta sitten

En ollut koulussa erityisen suosittu. Parhaiten muistan, kun yläasteelta yksi poika laittoi mut roskikseen kaikkien nauraessa ympärillä. Silloin tunsin olevani roskaa.

Tuure Boelius

110

symppaa

2 vuotta sitten

Mä olin hiljainen ja siksi sain kuulla muiden suusta kaiken mitä en tulisi koskaan olemaan. Vuosien ajan uskoin olevani kaikkea mitä kiusaajat minusta sanoi. Onneksi nykyään tiedän itse paremmin ja selvitän edelleen mihin kaikkeen kykenen!

Jennysvoices

111

symppaa

2 vuotta sitten

Muistan yläasteelta hetken ennen oppitunnin alkua, kun vuotta vanhemmat oppilaat heitteli mua repuilla niin, että multa lähti jalat alta ja lensin selälleen lattialle. Yritin parhaani näyttää, että mua ei sattunut, mutta en saanut sanottua mitään, koska ilmat lensi pihalle. Heidän naurut muistan vieläkin.

Lakko

26

symppaa

2 vuotta sitten

Mä oon ollut se joka on sulkenut silmät kiusaamiselta. En oo puolustanut heikompia, vaikka siihen olisi ollut mahdollisuus. Vasta sen jälkeen kun mua on puolustettu, oon tajunnut miten tärkeää se on. Miten hyvä tunne on se, ettet jääkään yksin. Että joku toinen välittää ja on valmis heittäytymään arvostelun kohteeksi, jotta sulla olis parempi olla.

Sara Vanninen

26

symppaa

2 vuotta sitten

Kun olin ala-asteella, kaksi tyttöä lähetti minulle tekstiviestejä, joissa jokaisesta nimeni kirjaimesta oli kirjoitettu samalla kirjaimella alkava haukkumasana. Kiusaaminen ei kohdistunut minuun aktiivisena ja jatkuvana, mutta satunnaiset solvaukset ja ulkopuolelle jättämiset vaikuttivat vääjäämättä itsetuntoon. Myöskään minulla ei ollut lapsena rohkeutta tai kykyä puuttua tilanteisiin, joissa näin muita kiusattavan. Juuri sen takia kiusaamisesta täytyy puhua - jotta saisimme keinoja, joilla kiusaamiseen voidaan puuttua. Se on meidän aikuisten vastuulla.

Minja Koskela

#STOPKIUSAAMISELLE

Some icons

Katso ketkä kaikki ovat jo mukana!


Kiusaaminen voi jättää kipeät arvet niin kiusatun kuin kiusaajan elämään pitkäksikin ajaksi. Usein puhuminen auttaa. Muiden muassa tubettajat Lakko ja Tuure Boelius kertovat videoilla omista kokemuksistaan ja ennen kaikkea siitä, miten he ovat selvinneet voittajina.
Lue myös some-vaikuttajien omakohtaiset tarinat.

View this post on Instagram

kaupallinen yhteistyö: Citycon Kauppakeskukset Mä oon ollut se, joka on sulkenut silmät kiusaamiselta. En oo puolustanut heikompia, vaikka siihen olisi ollut mahdollisuus. Koin, että pääsen helpommalla kun käännän pääni ja välttelen vastuuta. Se mitä en tajunnut oli, että käytökselläni tein kiusaamisesta hyväksyttävää. Olin mukana tuottamassa pahaa oloa - toimin arvojeni vastaisesti ja se hävettää. Vasta sen jälkeen kun mua on puolustettu, oon tajunnut miten tärkeää se on. Miten hyvä tunne on se, ettet jääkään yksin. Että joku toinen välittää ja on valmis heittäytymään arvostelun kohteeksi, jotta sulla olis parempi olla. Jos tänäpäivänä kohtaan kiusaamista, pyrin parhaani mukaan puuttumaan siihen. Tapahtuipa se sitten ulkona kaduilla tai somessa. Tapahtuipa se tutulle tai tuntemattomalle. Välillä mietin, että kannattaakohan tässä nyt avata suu ja kuuluukohan tää ees mulle, mutta sit muistan, että mitä menetettävää mulla on? Kiusaaminen kuuluu meille kaikille, jokaisella meillä on oikeus ja vastuu puuttua siihen. Mä haluan olla mukana kitkemässä kiusaamista tästä yhteiskunnasta, eikä se tapahdu sillä että olen hiljaa ja käännän pääni. Jokainen meistä tarvii tukea ja joskus se pieni ele, joka ei vaadi multa kauheesti, voi olla korvaamaton sille toiselle. Käy lukemassa kiusauskokemuksia ja/tai jättämässä omasi osoitteessa stopkiusaamiselle.fi. Storyssa lisää ❤ #stopkiusaamiselle #yhdessäkiusaamistavastaan 📷: @gullichsen

A post shared by SARA TICKLE (@saratickle) on

View this post on Instagram

Kaupallinen yhteistyö Citycon Kauppakeskukset kanssa | Tässä kuvassa puhutaan kiusaamisesta ja siitä, kuinka itse olen ollut aikoinani koulukiusaaja. Kiusaaminen on helppo tapa purkaa pahaa oloa. Ei tarvitse käsitellä omaa kipua, heittää sen vaan eteenpäin. Ihmisillä on vaikeita asioita elämässä, ja kaikilla ei välttämättä ole taitoja käsitellä pahaa oloaan tai ei ole ihmisiä ympärillä auttamassa sen kanssa. Tämä ei tietenkään oikeuta kiusaamiseen. Osa syy kiusaamiseen voi myös olla halu kuulua joukkoon, ja halu kuulua siihen “parempaan” ryhmään mieluummin kuin alistettuun ryhmään. Halutaan nostaa omaa sosiaalista asemaa. Olen miettinyt syitä omalle kiusaamiselleni. Ehkä se oli omaa heikkouttani ja epävarmuuttani, jota yritin piilottaa olemalla kovempi, mitä olin. Ehkä se oli huomion hakemista tai hyväksyntää. Sen tiedän ettei kiusatussa ollut koskaan mitään vikaa. Koen, että turvallisten tilojen luominen, oli kyseessä sitten työpaikat, koulut tai kauppakeskukset, on tärkeässä osassa kiusaamisen lopettamisessa. On meidän kaikkien tehtävä luoda psykologisesti turvallisia tiloja ympärillä oleville ihmisille. Kohdataan ihmiset ihmisinä. Juuri niin kauniina ja keskeneräisinä, mitä he ovat. Kuunnellaan ja nähdään toisemme. Käy myös lukemassa muiden tarinoita kiusaamisesta stopkiusaamiselle.fi saitilta Kuva @yagila #STOPkiusaamiselle #yhdessäkiusaamistavastaan

A post shared by Joonas Pesonen (@pesojoonas) on

Ohjeet

Kerro omin sanoin omakohtainen kokemuksesi kiusaamiseen liittyen. Voit olla kiusattu, kiusaaja, kiusatun äiti/isä, kiusaajan äiti/isä, kiusatun kaveri, kiusaajan kaveri jne. Voit myös kertoa, millä tavoin sinun mielestäsi kiusaamista voisi vähentää.

Muista korrekti kielenkäyttö.

Älä mainitse ketään nimeltä.

Pidätämme oikeuden moderoida tekstejä ja olla julkaisematta sopimattomia sisältöjä.

Sivustomme käyttää evästeitä parhaan käyttökokemuksen takaamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. OK / Lue lisää.