Tee lupaus

#STOPkiusaamiselle – yhdessä kiusaamista vastaan

Joidenkin asioiden suhteen on hyvä olla nollatoleranssi. Kiusaaminen on yksi niistä. Sen lisäksi, että ei sorru itse kiusaamaan, on hyvä myös puuttua asiaan, jos näkee jotakuta kiusattavan.

Kampanjan kautta olemme saaneet yli 1 000 koskettavaa tarinaa kiusaamisesta, kiusattuna olemisesta ja kiusaamisesta selviämisestä. Voit kertoa myös oman kokemuksesi.
Lue ja kirjoita tarinoita täällä >>

Tee lupaus

Citycon on jo pitkään tehnyt yhteistyötä nuorison ja nuorison kanssa tekemisissä olevien toimijoiden kuten vartijoiden kanssa. Kauppakeskuksissamme on yhteensä yli 3 000 STOP kiusaamiselle -lupauksen tehnyttä. Liity joukkoon ja anna oma lupauksesi täällä >>

LUE LISÄÄ CITYCONIN TOIMINNASTA NUORTEN KANSSA

Voit jakaa tarinasi nimettömänä, oletpa sitten kiusattu tai kiusaaja. Luethan ensin ohjeet. Somessa voit haastaa kaverisi mukaan kiusaamista vastaan ja julkaista oman kiusaamisen vastaisen kannanottosi käyttämällä #STOPkiusaamiselle. Tehdään yhdessä stoppi typeryydelle!

Kaipaatko apua?

3000/3000

TARINAT

16

symppaa

1 vuosi sitten

Olin koulukiusattuna monta vuotta. Ala-asteella aluksi se painotttui kouluun ja ulkopuolelle jättämiseen. Minusta liikkui inhottavia huhuja eikä kukaan halunnut niiden takia tutustua minuun. Lopulta kiusaaminen siirtyi myös nettiin, enkä saanut olla rauhassa edes kotona. Sain jopa tappouhkauksia, enkä uskaltanut enää oikein liikkuakkaan missään. Tässä vaiheessa olin jo yläasteella ja kaikki kaverinikin kääntyi minua vastaan. Olin aina yksin. Koulussa ei ollut kiva olla, eikä opiskelukaan sujunut. Kympin tytöstä tuli se, joka nipin napin pääsi läpi. Ala-asteella kiusaamiseeni yritettiin puuttua KiVa-koulun metodein, mutta ei varmaan tule kenelläkään yllätyksenä, että se oli tuloksetonta. Yläasteella en enää edes jaksanut kertoa kiusaamisesta, ei siitä olisi mitään hyötyä ollut. Kiusattuna oleminen jätti minuun ikuiset arvet. En vieläkään oikein uskalla tutustua uusiin ihmisiin, koska pelkään heidän kääntyvän minua vastaan ja kiusaamisen taas alkavan. Syytän edelleen itseäni päivittäin eikä saamani arvet parane koskaan kokonaan.

Nainen, 20v

5

symppaa

1 vuosi sitten

Minun elämäni on ollut yhtä sun toista vuoristorataa en löydä oikeita sanoja sille mitä kiusaaminen on herättänyt minussa mutta minua on kiusattu 1lk saakka ja vielä tänä päivänä eli 8vuotta kiusattuna olo riittää ja se on kuin jatkuva painajainen mikä ei loppu minua on tönitty, haukuttu, kirjoteltu koulun seiniin minusta paskaa, huudeltu, varastettu minun omaisuutta opettajat eivät ole kuin sanonneet että minun kannattaa vain vaihtaa koulua ja nyt en enään ole kyennyt vaihtaa koulua olen yksin koulussa ja siksi olen koulussa helppo kohde. Nettikiusaamista saan katsella päivästä toiseen

Kiusatuksikokoajan

41

symppaa

7 kuukautta sitten

oon 17 vuotias tyttö ja minua kiusattii alaasteella 1-4 luokilla, oli yksi tyttö jolla ei ollut hirveesti kavereita tai mitään ja hän oli kateellinen minulle ja minun ystävistä ja perheestäni. kiusaaminen oli haukkumista, tönimistä, lyomistä, tavaroitteni varastamista ja rikkomista , kerran hän kirjoitti rumia asioita minusta koulun kivi seinään josta kerroin opettajalle, sitten kerran kolmasluokalla oli sateinen ja mutainen keli ja hän otti minun uuden hienon lippikseni ja heitti mutaan ja talloi sen päältä ja sanoi minulle ”nouda” ilkeästi nauraen

alaasteella kiusattu

8

symppaa

1 vuosi sitten

Mua kiusataaan että mun maha oisi iso

Ada

4

symppaa

9 kuukautta sitten

Itte oon joutunu kestää kiusaamista koko ikäni.. Mun kiusaaminen on fyysistä että heenkistä, ja Joskus haluis vaan luovuttaa. Mua kiusataan joka paikassa.. koulussa, kotona ja vaikka missä. Kiusaaminen on väärin. Ja pliis kiusaajat miettikää miltä tuntuisi olla kiusatun asemassa.

:'(

4

symppaa

1 vuosi sitten

Mua kiusattiin eskarista 3lk asti. Kai 3lk sain kerran koulussa yhdeltä kiusaajalta puupölkystä päähän. Mun koko elämä on hevoset. Rakas harrastus, en vois elää ilman sitä. Kuitenkin, asia mikä sen pilaa: kiusaaminen. Mua on syystä tai toisesta alettu kiusaamaan tallilla. Yhtenä päivänä sain viestin mun entiseltä kaverilta: "koko talli pitää sua kusipäänä" musta on levinny siellä asioita ties minkälaisia, mutta en tiedä yhtään mitä. Sä joka oot kiusattu, et oo yksin.

Kiusattu

10

symppaa

1 vuosi sitten

Monesti entiset kiusatut kääntyvät kiusaajiksi lieventääkseen omaa pahaa oloaan, ja monesti sitä ei aina tajuta, kun käsitellään kiusaamistilanteita. Myös kiusaajia pitää auttaa!

;)

2

symppaa

1 vuosi sitten

5lk, ekan kerran kiusattiin 7lk toisen kerran (asiasta kerroin ja asia hoidettiin) 8luokan kevät oli hirveä, joka päivä nävittiin ja huudeltiin kaikkea mitä ei ollu totta, en kertonut kellekään ja tää jätti syvät arvet. Kaverit ovat huomanneet että oon välil aika itsetuhoinen en vieläkään kertonut ja asia on vielä tänä päivänäkin pimennossa. 9lk taas alkoi siitä kerroin ja siinä oli jo poliisitkin mukana ja se saatiin loppumaan.

Stu

10

symppaa

7 kuukautta sitten

Meen nyt 6lk ja mua on kiusattu noin 5vuotta yritän olla kuuntelematta niitä mut ainaku on liikaa meteliä nii Mul menee moti opiskeluun mä oon aina joillain välkillä yksin joskus astutun itteäni viiltelemällä, kuristamalla tai hyppimällä puusta kerran nilkka taittu mut nykyää en satuta enää oon ylpee siitä että oon saanu lisää kamui pelejen kautta tai pihoilta puolustan muita kiusaamiselta tai jos joku itkee tai muuten vaa on yksin haen sen ja etin seuraa

Turhanpantti

0

symppaa

10 kuukautta sitten

Mua on kiusattu koulussa nikun varmaan monia muitakin. Tästä on jo aikaa mutta olin ihan tavallisesti koulussa ja kaikki oli ihan ok. Mutta koulupäivän jälkeen yksi luokkani pojasta kertoo että minun tiktokkini oli jaettu johonkin ryhmään. Menin itkien kotiin. Ymmärrän kyllä että tiktokissa voi jakaa videoita muille mutta minusta tuntui sillä hetkellä tosi kurjalle. Ja asia tuli yllätyksenä minulle. Enkä tiennyt keitä ryhmässä oli. Tiesin ainoastaan että siellä oli ainakin joitain luokkani poikia. Minua kiusataan koulussa nytkin mutta en ole ainakaan nyt masentunut. Tsemppiä kaikille joita kiusataan koulussa tai muualla. Yrittäkää olla välittämättä niistä jotka kiusaa joko teitä tai vaikka toisia. Niilläkin on vaan ongelmia omassa elämässä ja sit ne vaan purkaa ne vihat muihin.

A*************

#STOPKIUSAAMISELLE

Some icons

Katso ketkä kaikki ovat jo mukana!


Kiusaaminen voi jättää kipeät arvet niin kiusatun kuin kiusaajan elämään pitkäksikin ajaksi. Usein puhuminen auttaa. Muiden muassa tubettajat Lakko ja Tuure Boelius kertovat videoilla omista kokemuksistaan ja ennen kaikkea siitä, miten he ovat selvinneet voittajina.
Lue myös some-vaikuttajien omakohtaiset tarinat.

View this post on Instagram

kaupallinen yhteistyö: Citycon Kauppakeskukset Mä oon ollut se, joka on sulkenut silmät kiusaamiselta. En oo puolustanut heikompia, vaikka siihen olisi ollut mahdollisuus. Koin, että pääsen helpommalla kun käännän pääni ja välttelen vastuuta. Se mitä en tajunnut oli, että käytökselläni tein kiusaamisesta hyväksyttävää. Olin mukana tuottamassa pahaa oloa - toimin arvojeni vastaisesti ja se hävettää. Vasta sen jälkeen kun mua on puolustettu, oon tajunnut miten tärkeää se on. Miten hyvä tunne on se, ettet jääkään yksin. Että joku toinen välittää ja on valmis heittäytymään arvostelun kohteeksi, jotta sulla olis parempi olla. Jos tänäpäivänä kohtaan kiusaamista, pyrin parhaani mukaan puuttumaan siihen. Tapahtuipa se sitten ulkona kaduilla tai somessa. Tapahtuipa se tutulle tai tuntemattomalle. Välillä mietin, että kannattaakohan tässä nyt avata suu ja kuuluukohan tää ees mulle, mutta sit muistan, että mitä menetettävää mulla on? Kiusaaminen kuuluu meille kaikille, jokaisella meillä on oikeus ja vastuu puuttua siihen. Mä haluan olla mukana kitkemässä kiusaamista tästä yhteiskunnasta, eikä se tapahdu sillä että olen hiljaa ja käännän pääni. Jokainen meistä tarvii tukea ja joskus se pieni ele, joka ei vaadi multa kauheesti, voi olla korvaamaton sille toiselle. Käy lukemassa kiusauskokemuksia ja/tai jättämässä omasi osoitteessa stopkiusaamiselle.fi. Storyssa lisää ❤ #stopkiusaamiselle #yhdessäkiusaamistavastaan 📷: @gullichsen

A post shared by SARA TICKLE (@saratickle) on

View this post on Instagram

Kaupallinen yhteistyö Citycon Kauppakeskukset kanssa | Tässä kuvassa puhutaan kiusaamisesta ja siitä, kuinka itse olen ollut aikoinani koulukiusaaja. Kiusaaminen on helppo tapa purkaa pahaa oloa. Ei tarvitse käsitellä omaa kipua, heittää sen vaan eteenpäin. Ihmisillä on vaikeita asioita elämässä, ja kaikilla ei välttämättä ole taitoja käsitellä pahaa oloaan tai ei ole ihmisiä ympärillä auttamassa sen kanssa. Tämä ei tietenkään oikeuta kiusaamiseen. Osa syy kiusaamiseen voi myös olla halu kuulua joukkoon, ja halu kuulua siihen “parempaan” ryhmään mieluummin kuin alistettuun ryhmään. Halutaan nostaa omaa sosiaalista asemaa. Olen miettinyt syitä omalle kiusaamiselleni. Ehkä se oli omaa heikkouttani ja epävarmuuttani, jota yritin piilottaa olemalla kovempi, mitä olin. Ehkä se oli huomion hakemista tai hyväksyntää. Sen tiedän ettei kiusatussa ollut koskaan mitään vikaa. Koen, että turvallisten tilojen luominen, oli kyseessä sitten työpaikat, koulut tai kauppakeskukset, on tärkeässä osassa kiusaamisen lopettamisessa. On meidän kaikkien tehtävä luoda psykologisesti turvallisia tiloja ympärillä oleville ihmisille. Kohdataan ihmiset ihmisinä. Juuri niin kauniina ja keskeneräisinä, mitä he ovat. Kuunnellaan ja nähdään toisemme. Käy myös lukemassa muiden tarinoita kiusaamisesta stopkiusaamiselle.fi saitilta Kuva @yagila #STOPkiusaamiselle #yhdessäkiusaamistavastaan

A post shared by Joonas Pesonen (@pesojoonas) on

Ohjeet

Kerro omin sanoin omakohtainen kokemuksesi kiusaamiseen liittyen. Voit olla kiusattu, kiusaaja, kiusatun äiti/isä, kiusaajan äiti/isä, kiusatun kaveri, kiusaajan kaveri jne. Voit myös kertoa, millä tavoin sinun mielestäsi kiusaamista voisi vähentää.

Muista korrekti kielenkäyttö.

Älä mainitse ketään nimeltä.

Pidätämme oikeuden moderoida tekstejä ja olla julkaisematta sopimattomia sisältöjä.

Sivustomme käyttää evästeitä parhaan käyttökokemuksen takaamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. OK / Lue lisää.